قهوه سولاوسی
يكشنبه, ۱۰ فروردين ۱۳۹۹، ۰۴:۲۴ ق.ظ
قهوه سولاوسی
قهوه سولاوسی:
سولاوسی
توراجا (Toraja) | کالوسی (Kalosi) | ماماسا (Mamasa) | گوا (Gowa)
دیگر جزیرهی مهم تولیدکنندهی قهوه در اندونزی سولاوسی است که نام قدیم آن سلبس Celebes بوده است. قهوهی تولیدشده در این منطقه با روش خشک (Dry Process) فرآوری میشود. مشهورترین منطقهی تولید قهوه در سولاوسی، توراجاست. جایی که قهوه در منطقهی کوهستانیِ مرکزی جزیره و در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا کشت میشود. این قهوه با استفاده از روشهای قدیمی کشت قهوه و بیشتر در اراضی کوچک خصوصی تولید میشود. چیدن و طبقهبندی میوههای قهوه با دست انجام میشود و در نتیجهی دقت در انتخاب بهترین میوهها، این قهوه کیفیت بسیار بالایی دارد. دلیل انتخاب این روشِ کاشت و برداشت، کوهستانی بودن منطقه و تصادفی بودن محل کاشت درختهای قهوه است؛ نتیجه آنکه از هر هکتار تنها ۳۰۰ کیلو قهوه برداشت میشود. توراجا عربیکا ویژگی متمایزی از لحاظ دارا بودن بادی غلیظ همراه با طعم کاراملی قهوه اندونزی و طعم ثانوی ترد دارد. خاک و دیگر گیاهان این منطقه در این طعم ویژه تاثیرگذار هستند. کم بودن تولید سالانهی توراجا عربیکا آن را به یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه نزد قهوهنوشهای خبرهی سراسر دنیا تبدیل کرده است. قهوه توراجا سولاوسی در ژاپن پرطرفدار است. عرضهی توراجا به دلیل روش و شرایط ویژهی کشت در دنیا محدود است و با کیفیتترین قسمت این قهوه معمولا برای صادرات ذخیره میشود.
قهوههای سولاوسی یک فنجان قهوهی خالص و بیعیب را به ارمغان میآورند. عموما رگههایی از ادویههای گرم و مغزها در خود دارند، مثل دارچین یا هل. بعضی وقتها فلفل سیاه. مثل بیشتر قهوههای اندونزی شیرینی آنها رابطهی نزدیکی با بادی قهوه دارد. طعم ثانوی آنها نرم و صیقلیست و کام را میپوشاند.
بیشتر قهوهی سولاوسی به دست کشاورزان خرد تولید میشود و حدود ۵٪ آن در ۷ استان بزرگتر تولید میشود. مردم تانا توراجا (Tana Toraja) خانههای خاص خودشان را میسازند که شکل ویژهای دارد و آیین پرستش باستانی و پیچیدهای مربوط به مرگ و زندگی پس از مرگ دارند. این احترام به سنت را میتوان در نحوهی برخورد کشاورزان خرد با فرآیند آمادهسازی قهوه مشاهده کرد. آنها از فرآیند بیمانندی به نام «جیلینگ باسا» (خیس پوستکنی) استفاده میکنند