طرز تهیه قهوه یونانی
طرز تهیه قهوه یونانی
نوشیدنی قهوه یونانی:
قهوه یونانی چیست ؟
قهوهای که درون ایبریک درست همانند تهیه قهوه ترک انجام میگیرد. با این تفاوت که قهوه یونانی در فنجان اسپرسو که کوچکتر از فنجان قهوه ترک است سرو میشود. یونانیها برای افزودن مقادیر شکر به قهوه، نامهای مختلفی را معین کردهاند. "Sketos, Varis, Elafris, Glykos, Variglykos"
برای تهیه قهوه یونانی شما به مقداری پودر قهوه آسیاب شده (ریزترین ساب، به شکل آرد) درست مثل قهوه ترک نیاز دارید. به همراه یک عدد ایبریک و مقداری شکر که آن هم به صورت اختیاری میتوانید به قهوه بیافزایید!
طرز تهیه قهوه یونانی:
برای تهیه قهوه یونانی شما به 70 تا 86 گرم آب به اعزای هر نفر نیاز دارید. همان طور که اشاره کردیم شات قهوههای یونانی کوچکتر از قهوه ترک است.
سه قاشق چایخوری شکر و همینطور سه قاشق چایخوری قهوه برای هر فنجان، در ایبریک بریزید. این نسبت قهوه و شکر غلیظ و قوی است که در زبان یونانی Variglykos نامیده میشود. ایبریک را روی شعله کم قرار دهید، قهوه و شعله را به حال خود رها نکنید. کم کم خواهید دید که قهوه مانند یک آتشفشان به سمت بالا می آید.
وقتی بالا آمدن و کف کردن قهوه شروع شد، آن را از شعله فاصله دهید و دوباره بعد از چند ثانیه به روی شعله نزدیک کنید. اگر قهوهتان روی شعله زمان بیشتری را بگذراند فوم روی آن داخل قهوه حل میشود.
آداب نوشیدن قهوه یونانی:
با توجه به این که قهوه یونانی در شاتهای کوچک سرو می شود ممکن است در نگاه اول با اسپرسو اشتباه گرفته شود. نسلهای قدیمیتر یونانی دوست دارند در حین نوشیدن قهوه با صدای بلند آواز بخوانند و معتقد اند که لذت نوشیدن قهوه را افزایش میدهد، اما امروزه به این موضوع علاقه چندانی نشان نمیدهند، و آن را دور از ادب میدانند. یونانیها معمولا دوبار در روز یکی صبح و یکی بعد از خواب بعد ظهر، قهوه مینوشند.