قهوه اتیوپی
قهوه اتیوپی
قهوه اتیوپی:
اتیوپی (که قبلاً با نام Abyssinia شناخته میشد) زادگاه قهوه است. تاریخ باستانی اتیوپی ادعا میکند که یک چوپان اهل اتیوپی، به نام کالدی، حدود سال850 میلادی برای اولین بار قهوه و مزایای جادویی آن را کشف کرد.
این افسانه میگوید که او بزهای خود را در حال خوردن میوه قهوه از درختان دید و دید که بزها بصورت باورنکردنی فعال شده و میرقصیدند.
او از این دانه های “جادویی” بسیار شگفت زده شد و آن را به خانه برد.هنگامی که کالدی آن را به یک راهب نشان داد، او آنها را به آتش انداخت و اعلام کرد که این اثر جادویی کار شیطان است.
البته، دانه ها برشته شدند و تمام اتاق با عطر قهوه تازه پر شده بود. اولین نشانه های استفاده از قهوه به عنوان نوشیدنی،50 سال بعد مشاهده شد.
نام اصلی قهوه، Kaffa، از ناحیه جنوب غربی اتیوپی میآید که قهوه اولین بار در طبیعت آن کشف شد. تقریباً برخلاف هر کشور دیگر تولیدکننده قهوه، درختان قهوه به طور طبیعی در اینجا رشد میکنند.
شرایط رشد برای دانه بی عیب و نقص:
اتیوپی خانه اصلی قهوه است. قرن هاست که درختان قهوه در حیات وحش آن وجود دارند.محیط آن برای ادامه تولید قهوهای شگفت انگیز مناسب است، بدون اینکه نیاز به اضافه کردن چیزی به آن باشد.
بیش از هزار نوع دانه قهوه در اتیوپی رشد میکند. ارتفاع بالا در منطقه کوهستانی جنوبی باعث ایجاد شرایط عالی برای رشد میشود.
خاک عمیق و پوشش گیاهی سرسبز است.
بیشتر قهوه ها بدون استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی، زیر سایه و در میان گیاهان دیگر کشت میشوند.
در مقابل، کشاورزان هر جای دیگری در جهان باید نوع خاصی از قهوه را بکارند و شرایط مناسب را ایجاد کنند، مانند کاشت درختان اضافی برای تهیه سایه برای درختان قهوه کوچک.
مشخصات طعم قهوه اتیوپی چیست؟
قهوه اتیوپی به خاطر طعمهای درخشان و میوهای آن شناخته شده است. این قهوه به طور معمول دارای اسیدیته بالا، بدنه سبک و متوسط و خصیصه های عطر و طعمی پیچیده است.
دانه های قهوه شسته شده یا به طور طبیعی فرآوری میشوند. روش فرآوری استفاده شده تأثیر زیادی بر طعم نهایی قهوه دارد.
هنگامی که قهوه مرطوب، یا همان شسته شده فرآوری میشود، میوه فوراً به صورت مکانیکی جدا میشود. این دانه ها با شفافیت عطر و طعمشان، نوتهای روشن و پیچیده را از خود نشان میدهند. قهوه نهایی مزه بسیار تمیز و بی عیب و نقصی دارد.
قهوه ای که به طور طبیعی فرآوری شده است به همراه میوه آن خشک میشود. پالپ میوه تا قبل از صادرات جدا نمیشود.
این دانه های قهوه به شدت از رایحه ی نوتهای میوهای مانند زغال اخته سرشارند و حاوی طعم شکلاتی عمیق با غلظتی شهددار هستند.
بیشتر قهوه اتیوپی به طور طبیعی فرآوری میشود.
این روشی است که آنها قرنها از آن استفاده کردهاند و در طول زمان تغییری نکرده است. از سوی دیگر، فراوری مرطوب نسبتاً جدید است و همیشه با ورود تجهیزات جدید دچار تغییر میشود.