طرز تهیه ماکیاتو
چهارشنبه, ۶ فروردين ۱۳۹۹، ۰۷:۱۰ ب.ظ
طرز تهیه ماکیاتو
طرز تهیه ماکیاتو:
اسپرسو ماکیاتو یک روش تهیه قهوه ایتالیایی و ترکیبی از شیرو قهوه اسپرسو است. این قهوه دارای یک یا دو شات قهوه اسپرسو همراه با یک لیوان شیر بخارزده و فوم شیر میباشد. این نوشیدنی نیازمند یک فنجان قهوه اسپرسو عالی و یک لیوان کف شیرغلیظ است .
اولین سوالی که شاید برای شما هم پیش بیاید این است که تفاوت بین کافه لاته ، لاته ماکیاتو و اسپرسو ماکیاتو در چیست ؟ پاسخ جالب اما بسیار ساده است همه آنها ترکیبی از قهوه اسپرسو و شیر هستند ، اما نوع ترکیب و میزان شیر و قهوه آنها متفاوت میباشد .
مواد و تجهیزات لازم :
یک فنجان قهوه اسپرسو عالی
نصف فنجان شیر تازه کم چرب
دستگاه اسپرسو ساز
پیچر(ظرف مخصوص تهیه کف شیر )
دماسنج
طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو :
مرحلهی اول: تهیه قهوه اسپرسو
ابتدا باید یک فنجان قهوه اسپرسو غلیظ ( دبل شات ) توسط دستگاه اسپرسو ساز خود تهیه کنید . در این مرحله سعی کنید از بهترین دانههای قهوه تازه رست شده استفاده کنید . دقت داشته باشید که برای تهیه یک فنجان قهوه اسپرسو درجه آسیاب قهوه شما در بوجود آمدن قهوه اسپرسو با کرمای خوب بسیار موثر است .
مرحلهی دوم: تهیه کف شیر
در این مرحله دستگاه اسپرسو را روشن کنید تا آب و بخار سرد داخل لوله خارج شود ، سپس یک لیوان شیر تازه پرچرب را داخل پیچر ریخته و دماسنج را داخل آن قرار دهید . بخارزن دستگاه را مجدداً روشن و پیچر را بصورت مورب زیر نازل بخار بگیرید تا شیر افزایش حجم پیدا کرده و دمایی بین 63 تا 65 درجه سانتیگراد ( 145 تا 150 درجه فارنهایت ) پیدا کند . سپس تنها کف شیر را درون لیوان بریزید.
مرحله سوم : جدا سازی کف شیراز شیر بخار زده
برای جداسازی کف شیر از شیر بخارزده ، از یک قاشق استفاده کنید. بدین نحو که در حین این که شیر و کف شیر را از پیچر داخل ظرف دیگری می ریزید ، با قاشق مانع خروج کف شیر شده و پس از جداسازی کامل کف شیر آن را درون فنجان اسپرسو بریزید.
مرحلهی چهارم: ترکیب کف شیر و قهوه
کف شیر باقی مانده در پیچر را به آرامی به مرکز فنجان قهوه اضافه کنید ، این کار را با صبوری انجام دهید.
نکته:برای تزیین و افزایش رایحهی اسپرسو ماکیاتو میتوانید مقداری پودر کاکائو یا دارچین روی آن بریزید .